Меню

Осушення винних льохів. Підтримка норми для успішного бродіння

Осушення винних льохів

  При виробництві вин дуже важливо забезпечити оптимальні кліматичні показники в льохах для їх зберігання. Для цього потрібно подбати про створення найкращих умов для їх ферментації і бочкової витримки.

callback-form  Діапазон температур, при яких відбувається бродіння вина, як правило, встановлює винороб за допомогою термостатів з'єднаних зі спеціальними ємностями. Але це ніяк не зменшує необхідність використання осушувачів. Так, якщо рівень вологості підтримується на досить низькому рівні, то це створює особливо сприятливе середовище для дозрівання червоних сортів. Крім того, осушувальні пристрої здатні ефективно боротися з утворенням конденсату. Серія високопродуктивних осушувальних приладів від Trotec має досить широкий діапазон застосування. Зокрема, потужні мобільні осушувачі серії TTK-S і стаціонарні рішення DH-VPR + можуть стати незамінними помічниками для виноградних господарств. Додаткова перевага: вони забезпечують оптимальні умови при маркуванні та упаковці пляшок, а також допомагають швидко підготувати льох до повторного використання після його очищення.

  Правильно вирощена виноградна лоза, її дбайлива обробка та особлива інтуїція складають основу виробництва найкращих напоїв найвищої якості. Крім цього не слід забувати про кліматичні значеннях в приміщенні, які грають не менш важливу роль, адже цей благородний напій може дозріти та досягти ідеальної якості тільки при підтримці точних температурних і постійних вологісних показників. Ось чому все більше виробників і досвідчених виноробів використовують осушувальне обладнання - найкраще протягом усього процесу виготовлення. Пов'язано це в першу чергу з тим, що рівень вологи не повинен перевищувати допустимі показники у всіх виробничих зонах. До них відносяться - приміщення, в яких розташовані бродильні ємності, льохи для дозрівання марочних винних виробів, місця для маркування пляшок, а також склади. У підвальних приміщеннях вміст вологи є, як правило, надмірно високим. Це не тільки сприяє утворенню конденсату, плісняви, бактерій, затхлих запахів, які можуть передаватися винам, але також негативно впливає на можливість роботи персоналу через слизькі підлоги.

Вологість у винному погребі - рішення

Осушувачі повітря - надійні помічники для процесів бродіння і старіння винних виробів

  Для виготовлення будь-якого благородного винного напою існують свої вимоги. Це відноситься до білих і, особливо, до червоних його сортів. Ось чому їм потрібна певна температура для оптимального бродіння. Для цієї мети винороби часто використовують ємності з контрольованою температурою, що дозволяє винним продуктам дозрівати в ідеальних кліматичних умовах. Слід мати на увазі, що так як білі вина зброджуються природним чином при більш низьких температурних показниках і розливаються на більш ранній стадії, то для ферментації червоних сортів підвищують температуру, що тягне за собою високий ризик формування конденсату. Якщо нічого не робити, щоб цьому запобігти, то наслідки можуть включати не тільки пошкодження резервуарів, а й утворення цвілі та мікробів.

 

Стаціонарне рішення

Осушувач повітря для винного льоху DH 30 VPR+  Для того щоб належним чином впоратися з регулярною процедурою розливу, доцільно вибрати постійне рішення для осушення повітря в погребі. Першокласним помічником в цій справі стане стаціонарне високопродуктивне обладнання серії DH-VPR +. Воно ефективно захищає дорогі високотехнологічні резервуари та їх цінний вміст від вологи, рівень якої необхідно знизити, поки зброджене вино старіє в дубових бочках. Лише в цьому випадку воно зможе виділяти в повітря молекули води через дубові стіни, а в той час коли буде відбуватися поступове заповнення бочки, напій зможе отримати потрібну якісну консистенцію. Наприклад, моделі DH 30 VPR + від Trotec мають продуктивність осушення більш ніж 50 літрів в день і захищають ваші дорогоцінні білі та червоні напої, що зберігаються в бочках, особливо делікатним чином. Багато моделей лінійки DH-VPR + можуть бути встановлені на стіні, а їх елегантний дизайн забезпечується широким асортименту кольорів і матеріалів. Це ідеальне рішення, яке підійде для непростих умов експлуатації навіть при низьких температурах!

 

Мобільні помічники серії TTK-S: завжди допоможуть там, де вологість заважає роботі

  Навіть після того як завершиться процес старіння і повнотілі вина будуть розлиті по пляшках, необхідно подбати ще про деякі тонкощі, адже прекрасне вино заслуговує прекрасного зовнішнього вигляду. Всім відомо, що сучасні самоклеючі етикетки практично не тримаються на мокрому склі і можуть відразу ж відклеїтися. У цьому випадку використання осушувача є дуже доцільним рішенням, оскільки після його установки вже не потрібно буде докладати стільки зусиль, щоб підготувати пляшки до маркування вручну.

 

Кращі умови в найкоротші терміни

Осушувач повітря для винного льоху TTK 355 S  Мобільний осушувач можна використовувати під час маркування, тим самим моментально створюючи саму сприятливу обстановку для цього процесу. Моделі лінійки TTK-S від Trotec, такі як TTK 355 S з потужним компресором потужністю 1,07 кВт, мають широкий спектр застосування при складних умовах експлуатації а, отже, є справжніми універсальними приладами для виноробства. Крім цього вони добре справляються зі зберіганням винних ящиків і захищають їх від намокання та появи цвілі. Крім їх високого рівня продуктивності і надзвичайно міцної конструкції, вони особливо вражають своєю довговічністю. Ось чому вони також відмінно підходять для сушіння сховищ після очищення і їх можна знову безпечно використовувати через вельми короткий час. Завдяки практичним коліщаткам та компактному корпусу ці силові агрегати можуть бути без зусиль розташовані в будь-якому місці - скрізь, де необхідний сильний осушувач.

 

Гарантована якість завдяки контролю рівня вологості

  Запам'ятайте: зниження вмісту вологи в сховищах необхідно для виготовлення якісних напоїв, але надмірне її зниження також може завдати шкоди. Якщо вода занадто швидко випарується з вина, що зберігається в дерев'яній бочці, утворюється надмірна кількість оцту. Важливо підтримувати збалансоване зниження вологості навіть в процесі зберігання вин. В іншому випадку корки можуть висохнути і почнуть протікати. Щоб бути впевненими, що ваша продукція в безпеці і волога в вашому погребі відповідає нормам, консультанти промислової служби Trotec завжди готові допомогти та відповісти на ваші запитання.

{{brief}}

Наверх