Меню

Клімат для ідеального дозрівання: регулювання вологості під час виготовлення та зберігання сиру

Осушення повітря на сирному виробництві

  Високоефективне осушувальне обладнання забезпечує всі умови для дозрівання сиру, а саме - рівень вологості, який постійно підтримується і є ідеально збалансованим.

Навіщо контролювати вологість при виробництві сиру

  У харчовій промисловості вимоги до мікроклімату надзвичайно високі. Якщо рівень температури та вміст вологи в повітряних масах не відповідають значенням необхідним для певного продукту - це самим негативним чином позначається на його якості. До негативних наслідків можна віднести не тільки збільшення кількості зіпсованої продукції, але і в деяких випадках, до повної зупинки виробництва. Підтримка правильних кліматичних параметрів особливо важлива при виробництві чутливих до вимог зовнішнього середовища продуктів харчування. До такої сфери можна віднести сироваріння, яке включає не тільки виготовлення, а й досягнення сиром потрібного ступеня зрілості. Завдяки своїм промисловим конденсаційним осушувачам серії DH Trotec забезпечує максимально безпечні умови дозрівання сиру для всіх етапів виготовлення даної продукції.

callback-form  Дозрівання молодого сиру - це, мабуть, найважливіший крок в його виробництві. М'який сир зріє кілька днів або тижнів, а призначені для нарізки тверді сорти - кілька місяців або років. Першорядну роль у цьому відіграє клімат, який безпосередньо впливає на якість продукції, що випускається. Як правило, температурні показники коливаються - від 7 до 15 градусів Цельсія, а рівень вологи - від 75 до 95 відсотків, однак оптимальні кліматичні показники визначаються самим виробником. Деякі вважають, що для визрівання сирних продуктів досить помістити їх в підвал або льох, де, як правило, завжди переважає висока вологість. Але подібні умови абсолютно для цього не підходять і не дають можливість підтримувати точні вологісні значення на постійному заданому рівні під час процесу дозрівання. Тоді постає питання: як правильно зберігати сир. Відповідь проста - потрібно обладнати спеціальний холодильник або склад для зберігання сиру, в якому підтримувати норму по температурі та вологості. Для цього так само підійде камера для зберігання сиру.

 

 

 

Підтримка оптимальних умов для дозрівання

  Для того щоб сир досягав бажаного ступеня зрілості, не покривався пліснявою і не висихав, необхідно використовувати такі агрегати як осушувачі, які давно довели свою незамінність в сироварній промисловості. Слід пам'ятати, що мова йде не тільки про зберігання продукції, але і про її захист і дозрівання, аж до того моменту, поки вона не досягне необхідної якості. Стаціонарні промислові осушувачі серії DH від Trotec надійні і добре справляються з цим завданням. Вони легко налаштовуються під індивідуальні потреби, не вимагають додаткової подачі свіжого повітря, можуть бути оптимально адаптовані до будь-яких кліматичних вимог і при цьому мають низькі експлуатаційні витрати - ідеальне рішення для точного регулювання рівня вологи!

 Стаціонарні осушувачі повітря для сирного складу Trotec DH

Простий контроль обладнання

  Для того щоб завжди контролювати поточні значення клімату у Вашій сироварні, ми рекомендуємо використовувати додатковий реєстратор даних DL-200 від TROTEC, який дозволяє проводити тривалі вимірювання різних кліматичних показників та оснащений захистом від несанкціонованого доступу. Модель DL200H - це ідеальне рішення для моніторингу клімату, що дозволяє одночасно визначати і реєструвати значення температури, точки роси та вологи.

Відповідна модель під вимоги до сироваріння

  Серія DH пропонує широкий вибір моделей для регулювання вологості - від компактних конденсаційних осушувачів до надзвичайно високопродуктивних агрегатів. Якщо Вам потрібна допомога у підборі підходящої осушувальної системи або Ви хочете протестувати певний пристрій - фахівці виробничо-технічної служби Trotec будуть раді допомогти Вам.

{{brief}}

Наверх