Безпечне виробництво: осушення повітря у м'ясній промисловості

Осушення на виробництві  м'яса

  Промислові осушувачі TROTEC - це надійні агрегати, які запобігають утворенню конденсату, появі неприємного запаху, поширенню мікробів та створюють всі умови для ідеального контролю рівня вологи!

 

callback-form

Як поліпшити процеси переробки та зберігання м'ясної продукції?

  Дотримання гігієни і підтримання її оптимальних параметрів має першорядне значення в м'ясопереробній промисловості та виробництві ковбасних виробів. Тільки неухильне дотримання цього принципу може гарантувати високу якість продукції, що виготовляється. Тому, при обробці м'яса необхідно дотримуватися суворих гігієнічних вимог, особливо це стосується зони охолодження, де обробці піддається сира продукція. Потрібно мати на увазі, що через низькі температури і підвищений рівень вологи, саме це місце може приховувати найбільшу небезпеку: утворюється конденсат, з'являється корозія а, отже, порушуються санітарно-гігієнічні норми. Крім цього, не слід забувати про неприємні запахи на м'ясопереробних комбінатах, які найбільш сильно проявляються при підвищених показниках вологості. Промисловий осушувач Trotec здатний легко впоратися з подібними проблемами, здійснити процес осушення м'яса і підтримувати необхідні кліматичні параметри в цій особливо вимогливій до безпеки виробничій сфері.

  Наявність захисного одягу, дезінфекція, дотримання і контроль холодового ланцюга, а також інші строгі гігієнічні вимоги, є першочерговими в процесі переробки свіжих продуктів. Робочі зони повинні регулярно і ретельно очищатися, а продукти уважно та обережно оброблятися протягом усього виробничого процесу. Однак перераховані вище заходи не приносять користі до тих пір, поки не налагоджені кліматичні показники. Одна з найбільших небезпек, яка може перебувати в повітряному середовищі - це вологість. Якщо вона не регулюється належним чином, працівникам, зайнятим в подібній промисловості, доведеться подолати безліч труднощів.

 

  Як прибрати вологість та вогкість на м'ясному виробництві

  Найбільш небезпечно недооцінювати занадто високі значення вологості в низькотемпературних зонах. Так, холодильні камери та інші виробничі лінії обробки і зберігання м'ясних виробів, де повинен підтримуватися холодовий ланцюг, особливо схильні до ризику утворення конденсату. Якщо точка роси в повітрі вище, ніж на робочих поверхнях, стінах або стелях, він утворюється дуже швидкими темпами. Це пов'язано з тим, що повітряні маси охолоджуються холодними поверхнями, а водяна пара, в свою чергу, конденсується в воду. Якщо краплі потраплять на неупаковані м'ясні продукти - це вірний шлях до появи мікробів. Картонні коробки теж поглинають вологу - внаслідок цього можуть зіпсуватися цілі запаси продукції. Через підвищений вміст води в повітряних масах сильніше виявляються різні запахи, а холод в приміщеннях переноситися набагато складніше. Ці два фактори нерідко істотно знижують продуктивність праці персоналу. Саме через це багато підприємств стикаються з проблемою високої захворюваності і, як результат, відсутність співробітників. Як прибрати вологість з м'ясної продукції знають інженери, які займаються осушувачами повітря. Вони відповідають на всі питання, консультують та підбирають прилад, який допомагає боротися з підвищеною вологістю.

Санітарні норми на виробництві м'яса

 

Як поліпшити процес тривалого зберігання м'ясної продукції?

  Створення та підтримка комфортних умов праці є обов'язковим. І все ж, низькі температури - нагальна потреба. Навіть якщо температурні значення залишаються дуже низькими в холодильних камерах і робочих зонах, це не має істотного впливу на показники вологості. Зокрема це стосується холодосховищ, де відносна вологість не може бути знижена більш ніж на 70-95% тільки при зміні температур. Тому єдине рішення в такому випадку - використання високоефективних осушувальних агрегатів. Стаціонарні промислові осушувачі серії TTR від Trotec є дійсно універсальними пристроями, особливо при низькотемпературних умовах.

  Основні переваги використання осушувальних пристроїв в м'ясопереробної промисловості:

  • відсутність конденсату;
  • зниження ризиків, пов'язаних з порушенням гігієни;
  • запобігання появі мікробів;
  • швидке осушення поверхонь розрізу;
  • краща переносимість і сприйняття холоду персоналом;
  • значне зниження неприємних запахів;
  • швидке осушення після робіт з очищення;
  • відсутність небезпеки падіння на слизьких поверхнях.

Стаціонарні осушувальні системи

    Всі осушувачі серії DH поставляються із закритою системою осушення, а це значить, що немає потреби в додатковій подачі свіжого повітря. Дані пристрої прості в установці та можуть бути легко адаптовані до екологічних нормативів. Особливо вражає те, що вони можуть функціонувати при дуже широких температурних діапазонах - від -15 до +70 градусів Цельсія, а також здатні швидко і ефективно отримувати вологу з будь-якого робочого середовища. Моделі серії TTR - міцні, мають гнучке регулювання і не потребують частого обслуговування. Крім цього, вони доступні в декількох версіях: TTR 800, компактний, високопродуктивний промисловий осушувач з продуктивністю 86 кг/24 ч і витратою повітря 750 м³/год., і TTR 8200, з максимальним продуктивністю осушення 46,2 кг/год. Вибір за вами. Використання осушувача на м'ясному виробництві - єдине розумне рішення для боротьби з конденсатом та вологістю, що і підтверджують фактори вище.

 Так як моделі цієї серії призначені для використання в місцях з підвищеними стандартами гігієни, багато з них виготовляються з нержавіючої сталі.

 Для якої мети підходить та чи інша модель? Запитайте нашу службу виробничо-технічної підтримки.

Промислова серія осушувачів для м'ясного виробництва

  Яка модель краще всього підійде для вашого виробничого процесу? Консультанти зі служби виробничо-технічної підтримки завжди готові не тільки допомогти при виборі відповідного пристрою, яке б відповідало вашим вимогам, але і провести всі необхідні розрахунки необхідної продуктивності. Саме вони - ваші основні контактні особи з будь-яких питань щодо продажу, оренди чи обслуговування. Група Trotec забезпечує своїх клієнтів повним спектром послуг - від виробництва до консультацій з вибору обладнання.

{{brief}}

Наверх