Вологопоглинач або осушувач: що дійсно допомагає

Вологопоглинач чи осушувач: що дійсно домопмагає

Вологопоглинач або осушувач: що дійсно допомагає

  Про неприємні і шкідливі наслідки впливу надмірної вологості повітря на здоров'я людини відомо всім. Підвищена вологість повітря також шкідлива для обстановки та оздоблення квартири або будинку. Тому виникає логічне запитання: Який вологопоглинач або осушувач обрати для квартири, ванної або льоху? Чим створити на складі необхідні умови, щоб продукція не псувалася? Яку модель поглинача вологи купити для офісу, сауни або на склад?

  У нашій статті наведемо відповіді на ці питання і деякі відомості про те, які прилади застосовувати, щоб рівень вологості повітря в будинку або на виробництві підтримувався на безпечному рівні. Ми підкажемо, що є найкращим на ринку України з промислових або побутових моделей осушувального обладнання.

  Вибір приладу визначається в залежності від місця установки та ступеня насиченості вологою повітря. Це може бути легка сезонна сирість, що виявляється в запітнілих вікнах, або це періодично виникаюча через часті прання вогкість в пральнях або в кімнатах, де сушиться білизна або дитячий одяг. Може це вогкість в підвалі або гаражі, де зберігаються продукти або зимові запаси. А може це проблеми сухого зберігання готової продукції на складі, вогкість в побутових приміщеннях або в виробничому цеху. Окреме завдання - як боротися в надмірною вологістю в приміщенні приватного або громадського басейну, де стандартно враховуються можливості систем вентиляції та опалення?

  Неправильний вибір способу боротьби з підвищеною вологістю впливає на успіх вирішення проблем мікроклімату. Наслідки можуть завдати шкоди здоров'ю людей і призвести до збитків у бізнесі.

 

Що вибрати для боротьби з вологістю?

Вологопоглиначі та осушувачі повітря  Відразу уточнимо: вологопоглиначі й осушувачі повітря в технічному розумінні - це два різні типи пристроїв.

  Вологопоглинач - побутовий прилад, принцип дії якого заснований на вбиранні гігроскопічним матеріалом (наприклад, поглинаючими кристалами хлориду кальцію) вологи з повітря і хімічному перетворенні цієї вологи в соляний розчин, який з плином часу збирається в контейнер. Під поняттям «вологопоглинач» можуть мати на увазі також гранули, що вбирають воду, наприклад, силікагель. Ми будемо розглядати вологопоглинач, як різновид пристроїв, що застосовуються у побуті для зниження рівня вологості.

  Приклад: компактний прилад Ceresit СТОП Волога AERO 360°. Обсяг контейнера - до 1 -1,5 літра. Таблетка - картридж до 0, 45 кг, «працює» до 1,5 - 3 місяців. У підсумку - за два місяці з повітря кімнати видаляється до 1,2 - 1,5 літра соляного розчину. Причому якщо рівень вологості в кімнаті понад 65% і температура вище 15°С, вбирання водяної пари картриджем збільшується. Ось такий безпечний і незалежний від електрики прилад можна купити для кімнат об'ємом 50м3 або площею до 20м2.

  Такий поглинач вологи можна купити в Епіцентрі, в столиці і в багатьох регіональних центрах України. Подібних пристроїв на українському ринку багато. Однак не варто купувати невеликий вологопоглинач дешевше, а потім тижнями чекати по краплях результат. На наступний день вологість не зменшиться, і така покупка не гарантує результативність осушення. Гарантовано прибирати за 24 години до 10 і більше літрів води з повітря приміщення будинку або квартири може тільки побутовий осушувач.

  Осушувачі повітря працюють за принципом конденсації або адсорбції. Розрізняють два основних типи осушувачів повітря.

  • У першому випадку, в конденсаційних моделях, волога з повітря осідає - конденсується на холодну поверхню з циркулюючим в випарнику холодоагентом, після чого стікає в контейнер або видаляється по трубці в систему каналізації.
  • В адсорбційних осушувачах використаний принцип адсорбції. Водяна пара вбирається поглиначем - адсорбентом, що наповнює ротор осушувача. Осушення перезволоженого ротора проводиться повітрям, нагрітим електроТЕНом. Тепле вологе повітря відводиться через повітропровід, або водяні пари повітря осаджуються конденсатом в ємність.

    Випускають ще малопродуктивні поглиначі-осушувачі для гардеробних, ванних або комор, що працюють на елементах Пельтьє. Але їх купують, коли потрібна невелика продуктивність - до 750 мл/добу.

    Схема побутових моделей наведена на малюнку нижче.

Схема побутових осушувачів 
 

  Робота осушувача налаштовується за допомогою пульта управління та за показаннями гігростата. Осушувач включається, якщо вологість перевищує заданий поріг, і вимикається, коли рівень вологості опускається до допустимих меж.

  Різні поглиначі вологи різняться за продуктивністю, за способом установки і середовищем експлуатації. Крім переносних побутових моделей, випускаються мобільні і стаціонарні промислові осушувачі повітря. 

  Не можна думати, що вологопоглинач допоможе, якщо потрібен промисловий осушувач повітря для мобільної або стаціонарної установки в промислових умовах. 

  Для українських споживачів від німецького бренду TROTEC в каталозі нашого інтернет магазину представлені побутові та промислові агрегати для будівництва або для басейну, з рециркуляцією тепла, з підключенням через повітроводи, з підмішуванням свіжого повітря, з установкою в приміщенні чи поза ним. 

побутові та промислові осушувачі Тротек

Технічні особливості вологопоглиначів і осушувачів, їх переваги та недоліки

  Розглянемо детальну таблицю і порівняємо властивості та функції осушувачів і вологопоглиначів повітря.

Параметр

Вологопоглиначі

Осушувачі

Продуктивність осушення Неконтрольована, картридж на 1,5 - 3 місяці Контрольована, від 0,5 - 0,6 л/24г до 2800 і більше л/24г
Функції Осушення, поглинання запахів Осушення, рекуперація тепла, очищення, іонізація, УФ-обробка, вентиляція, підмішування свіжого повітря
Контроль рівня вологості Немає За гігростатом, вбудованим або віддаленим, до заданого рівня відносної вологості
Режим роботи Безперервний Безперервний або автоматичний, з підтримкою необхідного рівня вологості
Умови роботи В побуті У побуті, в комерційній сфері, на виробництві, можливе виконання приладу для умов з підвищеними гігієнічними вимогами
Енергоспоживання Немає Економне, в залежності від потужності компресора і вентилятора
Робочий діапазон температур повітря Кімнатні умови Від -20 до +40 … +60 °С
Діапазон контрольованої вологи Точных даних немає 0 – 100% RH
Розміри Мініатюрні Компактні кімнатні, мобільні і стаціонарні (підлогові або настінні) агрегати.
Обслуговування Контроль за станом і систематична зміна картриджа/таблетки Періодичне
Площа/об'ем  До 50 м 2 Модель підбирається під умови роботи і обсяг приміщення з величезної номенклатури осушувачів
Спеціалізація застосування Гардеробні, спальні, кухні, дитячі, комори, невеликий гараж. Побутові, комерційні та складські приміщення, басейни і аквапарки, будмайданчики, теплиці, фабрики, заводи, спортивні споруди, для усунення наслідків повеней або затоплень.

 

  Дані таблиці говорять багато про що. Можна постійно купувати і міняти недешеві таблетки-картриджі для вологопоглинача, причому постійно стежити за їхнім станом. Результат осушення повітря не гарантований. А можна один раз купити переносний осушувач і назавжди забути про проблеми з підвищеною вологістю в будинку або квартирі. Переваги промислових моделей численні і не йдуть ні в яке порівняння з побутовими вологопоглиначами.

 

Правильний вибір пристроїв осушення повітря для нормалізації умов в побуті і на виробництві

    Якщо потрібно прибрати вогкість, що тимчасово з'явилася, з повітря, запобігти розвитку цвілі в одному невеликому приміщенні, не поспішаючи і не піклуючись про терміни вирішення проблеми, підійде вологопоглинач типу «Воложка» або «СТОП Волога». Якщо потрібен універсальний помічник - «вирішувач проблем» з високою вологістю, причому з надійною і безвідмовною роботою, для домашнього застосування або для бізнесу - необхідний осушувач повітря. Купити такий прилад для дому та за день-два позбутися від вогкості - це економічно вигідно та корисно для здоров'я великих і маленьких мешканців будинку.

Осушувач повітря

  Осушувач повітря підбирається, з огляду на наступні фактори:

  • діапазон контрольованої вологості;
  • температура осушуваного повітря;
  • режим роботи - постійний або тимчасовий; безперервне осушення або з контролем по гігростату;
  • функції очищення повітря - фільтри класу G4, F7, Hepa-фільтр та ін .;
  • витрата повітря в м3/год;
  • об’єм осушуваного приміщення при роботі в безперервному режимі без контролю рівня вологості, або в режимі з контролем рівня вологості по вбудованому або виносному гігростату.

 .Осушувач промисловий вибирають також залежно від виконання (з нержавійки), способа установки та підключення, зі збором конденсату в резервуар або з відведенням в дренажну лінію. Якщо потрібно вирішити тимчасову проблему після затоплення - беріть осушувач в оренду, якщо потрібен постійний помічник на будівництві - вибираємо мобільну модель осушувача.

  Правильний вибір визначає продуктивну, надійну і безвідмовну роботу осушувача на багато років. У питаннях підбору промислової моделі для об'єкта в будь-якому регіоні України допоможуть професійні консультанти нашого інтернет-магазину.

 

Приклади побутових і промислових осушувачів Тротек

  Німецька компанія TROTEC - пропонує на європейському та українському ринку різні по потужності і застосуванню надійні та енергоефективні осушувачі для використання в побуті, в технологіях або на комерційних об'єктах.

  Серед незаперечних переваг мобільних, побутових і промислових осушувачів Тротек:

  • естетична привабливість побутових моделей і строгий дизайн промислових агрегатів;
  • економне, відповідно до європейських норм, енергоспоживання;
  • рекуперація тепла;
  • надійні та економні в роботі компресори;
  • німецькі та європейські стандарти якості, міцність та зносостійкість покриттів;
  • наявність виконань під особливі гігієнічні вимоги, високотемпературні моделі, моделі для умов з мінусовими температурами повітря, для роботи в агресивних середовищах;
  • адаптованість конструкції, монтажу та сервісу для конкретного середовища експлуатації;
  • 100% якість очищення повітря у окремих побутових моделей.

   Так, вологопоглинач, або точніше - будівельний осушувач повітря, серії TTK 355 S, як і інші моделі цієї серії, адаптований для умов роботи в неопалюваних приміщеннях, в кімнатах, де робиться ремонт або ведуться оздоблювальні роботи. Такий промисловий агрегат забезпечений захистом від замерзання, забезпечує продуктивність осушення до 70 л/д. TTK 355 S витривалий і пристосований для роботи у важких умовах будівництва або цеху, забезпечує витрату повітря до 1000 м3ч. Оснащений 6л контейнером для конденсату і патрубком для відведення конденсату в дренаж.

Промисловий мобільний осушувач Тротек

  Для несприятливих і важких умов та роботи при низьких температурах підійде агрегат з лінійки адсорбційних осушувачів TTR. Це серія витривалих промислових переносних, стаціонарних, мобільних осушувачів широкого спектра продуктивності. Це хороший вибір для МНС України під час роботи в аварійних ситуаціях, для роботи після затоплень. 

Промислові осушувачі Тротек

    Передбачені виконання з корпусами з нержавіючої сталі, наприклад TTR 250 EX, для застосування в харчовій промисловості або в медицині.

Осушиувач TTR 250 EX

   Випускаються також елегантні промислові настінні моделі для басейнів серії DH.

Осушувач для басейнів серії DH

 


 

  Лінійка побутових осушувачів Тротек, які можна купити в Україні, представлена різними за дизайном, функціями і продуктивністю осушення переносними пристроями. Тут є конденсаційні та адсорбційні моделі, є унікальні компактні моделі, що працюють за принципом Пельтьє.

побутові осушувачі Тротек

 Є моделі з унікальними фільтрами - TTK 110 HEPA, які на 100% очищають повітря.

Висновки 

  Що обрати – вологопоглинач або осушувач повітря - справа індивідуальна. Якщо вам хочеться прибрати вологу з одного запітнілого вікна - купуйте вологопоглинач. Промисловий осушувач або побутова модель осушувача повітря - кращий вибір, якщо потрібен повний контроль над вологістю. Переносні побутові, мобільні або стаціонарні промислові поглиначі вологи від Тротек бездоганні за якістю і гарантують оптимальний та комфортний рівень вологості для життя людей і успішного ведення бізнесу.

 Потрібна грамотна консультація, щоб купити правильну модель осушувача TROTEC, потрібна доставка по Україні - звертайтеся! Телефонуйте нам за телефоном: 044 229-51-18!​

{{brief}}

Наверх