В роботі: осушувачі Тrotec на фармацевтичному складі

Тротек на фарм.складе

Об'єкт: Склад холодильного типу для зберігання лікарських препаратів.
Місцезнаходження: Київська область, в сторону м. Бровари.
Об’єм приміщення: 1000м3.

 

З чим звернувся Замовник?

  Керівництво фармацевтичної компанії орендує склад холодильного типу. Всередині приміщення повинні постійно підтримуватися оптимальні умови для зберігання лікарських препаратів, а саме відносна вологість повітря - не вище 50%.

 

Особливості, на які варто звернути увагу

    При обладнанні подібних приміщень завжди слід керуватися стандартом GSP (належна практика обслуговування, зберігання ветеринарних та медичних препаратів) і стандартом GDP (належна практика дистрибуції вет- і медпрепаратів). Так, згідно з нововведеннями літа 2016 року, були посилені вимоги до дотримання певного рівня вологості в холодильних камерах. Тепер вет- і медпрепарати повинні зберігатися в холодильних камерах, в яких вологість повітря не перевищує 60%.

  Проблема: При відкриванні дверей на склад відносна вологість повітря піднімалася до 80%. Це може вплинути на виділення в лікарських препаратах речовин, які зводять до нуля медикаментозний ефект або й зовсім завдають шкоди організму.

 

Рішення проблеми

   Провідні фахівці ТОВ "НЗК ГРУП" і проектного відділу компанії «Trotec», провівши всі необхідні розрахунки і взявши до уваги дотримання необхідних Замовником умов для приміщення, порекомендували Trotec TTR 500 D.

Осушувач Тротек на фармскладі

Про модель обладнання

  Осушувач повітря Trotec TTR 500 D при середній продуктивності може використовуватися в приміщеннях з високим рівнем вологості та при низьких температурах. При цьому спектр напрямків, в яких використовують дану модель, досить широкий: будівництво, промисловість, під час технологічних процесів, також застосовується в побуті.

  Завдяки наявності вбудованого лічильника, що вимірює час роботи та кількість використаної електроенергії, можна контролювати споживання електрики.

  Крім всіх вище перерахованих переваг, Trotec TTR 500 D оснащений термостатом, який захистить обладнання від перегрівання та убезпечить від виникнення аварійних ситуацій.

 

Висновки

Результат роботи осушувача повітря

  На фармацевтичних складах потрібно контролювати температуру та вологісні показники. Це необхідно для того, щоб медичні препарати в процесі зберігання не втратили своїх властивостей та приносили тільки користь. В цілому для зберігання ГЛЗ (готових лікарських засобів) підтримується відносна вологість повітря, що не перевищує позначку в 50-60%.

  На фармацевтичному складі нашого Клієнта ця позначка могла досягати 80%, що могло негативно вплинути на збереження властивостей медпрепаратів. Тому було прийнято рішення встановити осушувач повітря Trotec TTR 500 D. У результаті його роботи протягом години вологість повітря на складі холодильного типу була знижена до потрібної позначки (50%).

  Для чистоти експерименту та оцінки реальних можливостей обладнання на практиці фахівці нашої компанії задали максимальні параметри. Осушувач досяг позначки на виході 00,1%.

* Формули та розрахунки, на які покладалася монтажна компанія ТОВ "НЗК ГРУП" на чолі з Олександром Курочкіним та проектний відділ компанії Trotec, є їх інтелектуальною власністю.

 

 

 

{{brief}}

Наверх