Регулювання вологості на газорозподільних станціях

Осушення повітря на ГРС

Зовнішні системи для осушення вибухонебезпечних зон.

callback-form  На газорозподільних станціях (ГРС) тиск стисненого природного газу знижується до того рівня, коли його можна подавати в місцеву газову мережу. В результаті зниження тиску трубопровід значно остигає через ентальпію пароутворення і конденсації, а точка роси навколишнього повітря не перевищує певний рівень протягом року. Через це відбувається утворення конденсату та обмерзання. В такому випадку осушувальна система, встановлена поза вибухонебезпечною зоною, може забезпечити захист не тільки конструкцій будівлі і металевих складових, а й електронного обладнання.

  Наслідки утворення водоконденсату та підвищення рівня вологості на газорозподільних об'єктах добре відомі, а їх усунення - надзвичайно дорогий захід. Корозія труб, сходів та інших металевих конструкцій, а також пов'язані з вологою збої в роботі керуючої електроніки, можуть спричинити за собою величезні витрати. Щоб уникнути виникнення цих проблем, необхідно інвестувати в професійне обладнання - осушувачі повітря.

 

Рішення: осушувачі з режимом рециркуляції або вентиляції із зовнішнім типом установки

  Оскільки з технічних причин осушувачів для зон з підвищеною вибуховою небезпекою не існує, єдиним рішенням для ГРС є пристрої, встановлені поза потенційно небезпечними місцями. Що стосується режиму роботи, тут існує два варіанти:

  1. Осушення в режимі рециркуляції (нейтральне тиск) в поєднанні з таким контрольним обладнанням як детектор газу. Перевага: низьке енергоспоживання.
  2. Осушення в режимі вентиляції (надлишковий тиск). В цьому випадку витрата енергії трохи вище, але при цьому станція забезпечується постійною мінімальною кількістю свіжого повітря.

Осушення на ГРС за допомогою Trotec TTR 500

  Для реалізації процесу видалення зайвої вологи на ГРС рекомендується використовувати мобільні осушувачі серії TTR з маркуванням «D». Завдяки простим налаштуванням обсягу повітря з опцією «Duoventic» такі агрегати можуть використовуватися в обох вищеописаних ситуаціях. Моделі TTR 400 D і TTR 500 D працюють за принципом Trisorp Dual з двома незалежними повітряними потоками і окремими вентиляторами для кожного контуру. На додаток до вентиляції за допомогою зовнішнього осушеного свіжого повітря, ця технологія також забезпечує можливість рециркуляції. Таким чином, можна гарантувати, що ГРС буде постійно сухою і вологісні показники не перевищать норму.

 

Забезпечення безпеки на вибухонебезпечних об'єктах при пробному запуску

 Компанія «Trotec Україна» забезпечує реалізацію концепції безпечного осушення навколо вибухонебезпечної зони газорозподільної станції: при необхідності робота впроваджуваного рішення перевіряється за допомогою мобільного обладнання, а установка стаціонарних систем проводиться тільки після успішної випробувальної фази. Таким чином, під контролем буде не тільки вологість, але і Ваш бюджет, так як даний процес виключає появу додаткових витрат на налаштування або дооснащення.

{{brief}}

Наверх